BM: Dünya, riske hazır değil

BM: Dünya, riske hazır değil

Bilim adamları ve yetkililer, Birleşmiş Milletler (BM) Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) kapsamında Japonya’da bir araya geldi.

Hazırlanan IPCC raporunda, küresel ısınmanın gıda, su kaynaklarıyla birlikte sağlık ve ekonomi gibi birçok alanı da tehdit ettiği belirtildi. Karbon emisyonu ile mücadele için acil adım atılması çağrısında bulunan bilim adamları dünyanın ‘iklim değişikliği riskine karşı’ hazırlıklı olmadığı noktasında birleşti.  

Yokohama kentindeki müzakerelerin ardından iklim değişikliği raporu üzerinde uzlaşma sağlandı. Rapor, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin küresel ısınmanın etkileri ve çözümler konusunda yayımladığı ikinci çalışma oldu. Yokohama’da basın toplantısı düzenleyen IPCC Başkanı Rajendra Pachauri, “Bu gezegendeki hiç kimse iklim değişikliğinin etkilerinden muaf olmayacak.” ifadelerini kullandı. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Genel Sekreteri Michel Jarraud, su kaynakları, ekosistem ve şehirlerin risk altındaki alanlar arasında olduğunu ifade etti. Küresel ısınmanın her yerde hissedileceğinin altı çizilen raporda, etkileri arasında doğal afetleri ve gıda sıkıntısını körüklemesi hatta savaş riskini artırması gösterildi. İnsanların dünyada meydana gelen kuraklık, soğuk hava koşulları ve deniz seviyesini yükselten küresel ısınmadan sorumlu olabileceği uyarısında bulunuldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.