BM, ateşkes sonrası Suriye’ye ilk yardımları bugün ulaştırdı

BM, ateşkes sonrası Suriye’ye ilk yardımları bugün ulaştırdı

ABD ve Rusya’nın girişimiyle Suriye iki haftalığına silahların susmasını öngören ateşkes onaylanmasından sonra Birleşmiş Milletler (BM) tarafından bölgeye ilk insani yardım bugün yapıldı.

BBC’nin haberine göre BM 5 gün içerisinde Suriye’deki çatışma bölgesinde yaşayan 150 bin kişiye insani yardım ulaştıracak. Mart ayının sonuna kadar toplamda 1,7 milyon kişiye yardım ulaştırılması hedefleniyor.

Bıçak sırtında başlayan ateşkes sonrası, öncelikle kuşatma altında olan ve açlık sorunu yaşayan insanlara yardım ulaştırılması planlanıyor. BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Yakup (Yacoup) El Hillo, ateşkes için  Suriyelilerin barış ve istikrar için son 5 yılda sahip olduğu en iyi fırsat olarak değerlendirdi.

BM Dünya Gıda Programı Sözcüsü Greg Barrow, bölgeye yardımları öncelikle karadan ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Karadan çok daha fazla gıda yardımı ulaşabileceğin belirten Barrow, ancak Suriye’nin bazı bölgelerine giremediklerini ifade etti.

Suriye’de 500 bin insana acil insani yardımın ulaştırılması gerekiyor. Suriye’de kuşatma altında bulunan bazı bölgelere BM yardım konvoylarını ulaştıramıyor.

BM’nin verilerien göre Suriye’de iç savaşın çıkmasından sonra 250 bin Suriyeli hayatını kaybettti. 11 milyon insan çıkan çatışmalar sonucunda evini terk etmek zorunda kaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.