Bloomberg BM’nin özel temsilcisi oldu

Bloomberg BM’nin özel temsilcisi oldu

New York’un eski belediye başkanı ve dünyanın sayılı zenginleri arasında gösterilen Michael Bloomberg, Birleşmiş Milletler (BM)’in ‘‘kentler ve iklim değişikliği’’ konusunda özel elçisi oldu.

 

New York belediye başkanlığı döneminde şehirde çevreye duyarlı yatırımlara öncülük veren ve konuda şehir meclisine kararlar aldıran Bloomberg’in özel temsilciliğe getirilmesine neden olarak iklim değişikliği konsunda küresel düzeyde daha fazla siyasi destek sağlamak olarak değerlendirildi.

 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından yapılan atamaya ilişkin Genel Sekreterlik Sözcülüğü, atamanın iklim değişikliği konusuna bu yıl Eylül ayında BM’de düzenlenecek iklim zirvesine daha fazla ilgi ve siyasi desteğin sağlanması olarak ifade edildi.

 

New York belediye başkanlığını 2 defa dönem şartını ilk defa dönüştürüp küresel krizin nedeniyle 3 dönem yürüten Bloomberg, 2002’deki seçimle iş başına gelmişti. 2013 yılı sonuna kadar belediye başkanlığını sürdüren Bloomberg, görevi süresince de göstermelik olarak başkanlık görevi için yıllık yalnızca 1 cent (sent) maaş almıştı. 2008 ABD başkanlığı seçimlerinde aday adayı olmak için kolları sıvayan Bloomber, başarısız olunca ‘‘Benim gibi kısa boylu ve Yahudi birini Amerika halkı pek tercih etmez’’ sözleri ile açıklamıştı.

Bloomberg, New York şehrinde çevreye duyarlı yatırımlara öncülük verdiği gibi sigara, yağlı yiyecekler ve gazozlu içeceklerin yanı sıra bireysel silah edinmeye karşı verdiği mücadelelerle de isminden sık sık söz ettirmişti.

 

Makamını Demokrat Partili Bill de Blasio’ya 1 Ocak’ta devreden Bloomberg, New York’un 108. belediye başkanı olarak ismini şehrin tarihine yazdırdı. Bloomberg, halen “C40 İklim Liderliği Grubu”nun başkanlığını da yürütüyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.