Birleşik Krallık, Kraliçe II. Elizabeth’i son yolculuğuna uğurluyor

Birleşik Krallık, Kraliçe II. Elizabeth’i son yolculuğuna uğurluyor

Birleşik Krallık, Kraliçe II. Elizabeth’e Westminster Abbey’de düzenlenen devlet cenaze töreni ile elveda dedi. Kraliçe II. Elizabeth’in tabutu Westminster Abbey’deki devlet cenazesinin ardından şimdi Londra’nın merkezine  götürülüyor. Sir Winston Churchill’in 1965’teki cenazesinden bu yana ilk devlet cenazesi ve İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana düzenlenen en büyük tören olan cenaze merasiminin ülke ve dünya çapında milyonlarca insan tarafından izlenmesi bekleniyor.  

Milyonlarca kişinin, Kraliçe II. Elizabeth’in  son yolculuğuna uğurlanışını ekranlarından canlı olarak takip etmesi ile cenaze töreninin en çok canlı izleyiciye ulaşan yayın olması bekleniyor. Cenaza töreni için Westminster Abbey’e aralarında devlet liderleri ve kraliyet üyelerinin de olduğu 2000 özel konuk davet edildi.  

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau cenaze törenine katılan liderler arasındaydı. Cenaze törenine Rusya, Belarus, Afganistan ve Myanmar devlet yetkilileri davet edilmedi. Çin törene davet edilenler arasında yer aldı. İngiltere, İran’a ve Kuzey Kore’ye ise büyükelçilik düzeyinde bir davetiye gönderdi.