Bilim insanları Wuhan’a gidiyor: Koronavirüsün kökeni araştırılacak, hayvanlar incelenecek

Bilim insanları Wuhan’a gidiyor: Koronavirüsün kökeni araştırılacak, hayvanlar incelenecek

Pfizer ile BioNTech’ten bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in geliştirdiği koronavirüs aşısında yüzde 90 başarı elde edildi. Dünya çapında 55 milyondan fazla insana bulaşan ve 1.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüse karşı geliştirilen aşılarla ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri, “Cesaretlendirici ama rehavete kapılmanın zamanı değil” dedi. Bilim insanları Wuhan’a giderek koronavirüsün kökeni araştıracak ve hayvanları inceleyecek. 

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanım Ghebreyesus, düzenlediği sanal basın konferansında koronavirüs aşıları hakkında konuştu. Türeci ve Şahin’in geliştirdiği aşının yanı sıra Moderna’nın aşısının da yüzde 94.5 oranında etkili olduğunun duyurulmasıyla ilgili konuşan Ghebreyesus, “Covid-19 aşısı üzerine çalışmalarda elde edilen sonuçlar cesaretlendirici. Covid-19 aşılarıyla ilgili umut verici haberler almaya devam ediyoruz. Fakat şu an rehavete kapılmanın zamanı değildir” dedi.

Koronavirüs tespit edilen bir kişiyle temasta olduğu için iki haftalık karantinada bulunan Ghebreyesus, “Aşının gelecek aylarda geleceğine dair dikkatli bir iyimserliğim var. Dünyanın birçok bölgesinde vaka ve ölüm sayıları artıyor. Virüse karşı önlem almayan ülkeler ateşle oynuyor. Ekonomiyi canlandırmanın en hızlı yolu virüsü yenmektir” dedi.