Biden: Esed, iktidara yapışan bir tiran

Biden: Esed, iktidara yapışan bir tiran

 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’i koltuğuna yapışan tiran olarak niteledi.

Biden, Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada, Esed’in istifasını isteyerek, ”O iktidara yapışan bir tiran. O Suriye halkını yönetecek durumda değil. Gitmesi lazım” ifadesini kullandı.

Biden ile Münih’te görüşecek Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Muaz El-Hatib de, uluslararası toplumdan askeri yardım istedi.

ABD’den ‘ne isteyeceği’ yönündeki bir soruya karşılık Hatib, Suriye’nin askeri uçaklarının dışardan elektronik sistemlerinin bozulmasını, bunun olmaması durumunda Suriye Ordusu’nun uçaklarını ve silahlarını imha etmelerini isteyeceklerini kaydetti.

Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ise, Suriye’deki iç savaşın uzun süreceğini belirterek, ”Bizim bunun sonlanmasına olan etkimiz istediğimizden sınırlı” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Sergey Lavrov ise, Esad’a destek çıkarak, kimyasal silahların Suriye yönetiminin elinde olmasının güvenli olduğunu, muhaliflerin eline geçmesinin ise tehlike oluşturacağını belirtmişti.

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile basına kapalı bir görüşme yaptı.

Biden, İran’a nükleer programı konusunda doğrudan görüşme teklifinde bulunmuş, Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle de İran’ın, ABD tarafından uzatılan bu ele cevap vermesini istemişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.