Beyaz Saray’dan ‘Zaman’ açıklaması

Beyaz Saray’dan ‘Zaman’ açıklaması

Beyaz Saray, Zaman gazetesine kayyım atanmasının yargı ve kanun uygulayıcılar tarafından alınan rahatsızlık verici kararların sonuncusu olduğunu açıkladı.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, mahkemenin Zaman gazetesine kayyım atamasıyla ilgili haberleri takip ettiklerini belirtti. Yetkili, demokratik toplumlarda eleştirel fikirlerin susturulmak bir tarafa teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz Saray üst düzey yetkilisinin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“İstanbul’da bir mahkemenin Zaman gazetesine kayyım atanmasıyla ilgili haberleri gördük. Bu, Türk hükümetinin medya kuruluşlarını ve diğer eleştiri yapanları hedef aldığı, yargı ve kanun uygulayıcılar tarafından alınan rahatsızlık verici karar serisinin sonuncusu.

Bu haftanın başında Koza İpek Holding’e ait medya grupları hükümetin atadığı kayyımlar tarafından kapatıldı ve diğer medya kuruluşlarını temsil eden gazetecilere hakaret davası açıldı. Türk hükümetine, adil yargılanma ve hukuk önünde eşit muamele ilkelerine tam saygı duyulmasını garantiye alma çağrısı yapıyoruz.

Türkiye’nin dostu ve NATO müttefiki olarak Türk yetkilileri eylemlerinin, Türk anayasasınca da kutsal kabul edilen ifade, toplanma ve basın özgürlüğü dahil evrensel demokratik değerlere uygun olduğundan emin olmaya teşvik ediyoruz. Demokratik bir toplumda eleştirel fikirler susturulmamalı, teşvik edilmeli.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.