Belçikalı belediye başkanından Erdoğan’a suçlama

Belçikalı belediye başkanından Erdoğan’a suçlama

Belçika’nın Anvers Belediye Başkanı ve N-VA Parti Lideri Bart De Wever, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kirli bir oyun oynadığını ve mültecileri bilinçli şekilde Avrupa’ya gönderdiğini iddia etti.

Bart De Wever, Hollanda kanalına yaptığı açıklamalarda, “Merkel de naif davrandı ama şimdi yanlış yaptığını anladı” dedi.

Bart De Wever, mayor of Antwerp and President of Flemish right-wing party N-VA delivers a speech during an event held by Flanders' Chamber of Commerce and Industry at the Stadsschouwburg in AntwerpBart De Wever, daha öncesinde yaptığı yeni yıl konuşmasında da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sinsi bir oyun oynadığını ve kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini” öne sürmüştü.

Mülteci sorunuyla ilgili da açıklamalarda bulunan De Wever, “Mültecilerin çoğu bölgede yalnız yaşayan erkek gençlerden oluşuyor ve çok azı ailelerden oluşuyor. Çok az bir bölümü gerçekten savaş bölgesinden geliyor. Yunan hükümeti kontrolü sağlamak için milyonlarca Euro aldı ancak bunu yapmadı. Merkel de aynı şekilde naif davrandı ve kollarını açtı” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.