Belçika’da terör operasyonu: 2 ölü

Belçika’da terör operasyonu: 2 ölü

Fransa’yı sarsan terör saldırılarından bir hafta sonra Belçika’nın doğusundaki Verviers şehrinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonunda polis, şüphelilerden ikisini öldürdü bir kişiyi de tutukladı.

Savcı Eric Van der Sypt, ülkenin başkenti Brüksel’de yaptığı basın açıklamasında bu müdahalenin şüpheliler ‘büyük bir terör saldırısı düzenlemek üzereyken’ gerçekleştirildiğini duyurdu.

Van der Sypt, polisler operasyon yapacakları binaya intikal edince Suriye’den ülkeye geri döndüğü düşünülen grup tarafından üzerlerine ateş açıldığını belirtti. Savcı, otomatik silahları olan şüpheliler için “Tam teçhizatlıydılar.” dedi. Bu kişilerin birkaç saat ya da gün içinde bir polis merkezine saldırmayı planladıklarını öne sürdü.

Van Der Sypt, ellerinde bulunan bilgilere göre terörist oldukları düşünülen Belçika vatandaşı şüphelilerin Paris’te geçen hafta yaşanan saldırılarla bir ilgisinin olmadığını ifade etti. Savcı, operasyonun birkaç haftadır yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiğini dile getirdi. Brüksel çevresinde de terörle mücadele operasyonları yapılacağını ve çok sayıda kişinin tutuklanacağını belirtti. Belçika’da terör alarmı seviyesinin ikiye yükseltildiğini duyuran Van Der Sypt, konuyla ilgili ayrıca basın toplantısı düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.