Belçika polisinden kedi maması jesti

Belçika polisinden kedi maması jesti

Dün akşam saatlerinde emniyet güçleri Brüksel’de geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleşti.

Operasyon esnasında da vatandaştan sosyal medyada operasyona zarar verecek bilgilerin paylaşılmaması istendi. Bu isteğe karşılık vatandaşlar #BrusselsLockdown hashtagi ile kedi fotoğrafları paylaşarak hem eğlendiler hem de ironi yaptılar. Federal polis vatandaşların bu tepkisine resmi twitter hesabından kedi maması paylaşarak teşekkür etti.

Brüksel’de olaylı gecenin ardından 16 kişi göz altına alınmıştı. Gece boyunca farklı noktalarda operasyonlar gerçekleşirken, polisin konumu ve hareketleriyle ilgili vatandaşlar sosyal medyada bilgi paylaşımı yapıyordu. Paylaşımların operasyonlara zarar vermesi ihtimali üzerine federal polis, gece boyunca bu tarz paylaşımların yapılmaması yönünde çağrıda bulundu.

Çağrıya kulak veren vatandaşlar #BrusselsLockdown hashtagi altında kedi fotoğrafları paylaşmaya başladı. Kedi-fare kovalamacasına atıfta bulunan Twitter kullanıcıları, dün dünyanın gündemine oturdu. #BrusselsLockdown hashtagi ile toplam 200 bin, dakikada ortalama bin 300 tweet atıldı.

Vatandaşların polisin çağrısına kedi fotoğraflarıyla cevap vermiş olması sonrasında, Federal polislik de bu sabah resmi Twitter hesabından kedi maması fotoğrafı paylaşarak tüm yardım eden kedilere teşekkür ettiğini iletti. Paylaşılan fotoğrafın altına, ‘Buyurun, bize yardım eden kediler için’ cümlesi kullanıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.