BBC’den radikal karar

BBC’den radikal karar

İngiltere devlet kanalı BBC’nin sadece internet üzerinden yayın yapmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

Guardian gazetesinin haberine göre, BBC bu adımı ile hükümetin yeni düzenlemesi ile 750 milyon sterlini bulan lisans ücretinden kurtulmuş olacak. Yeni yasaya göre 2020’de 75 yaş ve üzerinde olacakların yayınlar için ödemeye yapması gerekmeyecek. Bu da BBC için oldukça büyük bir yük anlamına geliyor.

Ayrıca kanalın gelecek yıllarda yapacağı canlı yayınlar için de 66.2 milyon sterlinlik bir gideri olacak. Bütün bu hesapların sonunda BBC’nin sadece internet üzerinden yayın yapması gündemde ancak net bir karar henüz alınmadı. BBC3 daha önce aynı durum sebebiyle televizyondaki yayınını bitirip sadece internet üzerinden yayına başlamıştı.

Televizyon haberciliğinin giderek pahalı bir hal aldığı BBC’nin son yıllık raporuna da yansımıştı. BBC yapım maliyetlerinin 26.8 milyon sterlin tuttuğunu, bunun 21.2 milyon sterlinini ise haberlerin oluşturduğunu belirtmişti.

BBC Haber Direktörü James Harding, yakın zamanda yaptığı açıklamada, insanların yeni teknoloji ile sosyal medyaya yönelmesinin ardından haber kanallarının izlenmesinin azaldığını ifade etmişti.

Hardington, “BBC News Channel Birleşik Krallık’ın en çok izlenen haber kanalı. Haftalık 8.6 milyon izleyiciye ulaşıyor. Ancak diğer haber kanallarında olduğu gibi kanalın izlenme oranı son üç yılda düştü. SKY News kanalında olduğu gibi.” dedi.

Harlington insanların günümüzde çoğunlukla son dakika haberlerini televizyondan öğrenmediklerini, internet ve sosyal medyayı kullandığını belirterek, “Kullanıcılara en etkili nasıl ulaşılacağının yolunu bulmak BBC için oldukça heyecanlı bir fırsat da olabilir” yorumunun ardından 1997’de kanalın daha fazla kişiye hizmet vermek için 24 saat yayın kararı aldığını hatırlattı.

BBC yurtiçi önemli gelişmelerde ve Kraliyet ailesiyle ilgili olaylarda hala en önce bakılan konum durumunda.

Son gelişmeler ve iddialar hakkında BBC henüz bir açıklama yapmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.