Başkan Obama, İsrail Cumhurbaşkanı Reuben Rivlin ile görüştü

Başkan Obama, İsrail Cumhurbaşkanı Reuben Rivlin ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama,  İsrail Cumhurbaşkanı Reuben Rivlin’i Beyaz Saray’da ağırladı. İki lider görüşme öncesi Oval Ofis’te basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı.

Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Rivlin’i ilk kez Beyaz Saray’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Obama, İsrail’in güvenliğinin ABD’nin en önemli dış politika prensiplerinden biri olduğunu vurguladı. Kendi döneminde bu yönde atılan adımlara değindi.

Görüşmede, bölgesel sorunlar, terörizm ve Ortadoğu’daki istikrarsızlığı ele alacaklarını kaydeden Obama, bu konuda Rivlin’in görüşlerini merak ettiğini söyledi. İsrail ile Filistin arasındaki tansiyonun nasıl düşürülebileceğini de ele elacaklarını belirten Obama, İsrail ve Filistinlileri barışa götürecek bir diyalog mekanizmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Şuan için barış uzak da olsa bunun denenmeye devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Rivlin, İsrail’in ABD’den daha büyük bir müttefiki olmadığını kaydetti. Obama’ya son 6 yılda finansal, diplomatik ve askeri alanda verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Rivlin, “Bize tehditlere karşı durabilme imkanı sağladınız” dedi.

İslam ile savaşta olmadıklarını kaydeden Rivlin, “İnançlarını aşırıcılık yapmak ve dünyadaki tüm masum insanları tehdit etmek için kullananlar ile savaş halindeyiz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.