Başkan Obama, Herzl ve Rabin’in mezarına, Martin Luther King’in mezarından  getirdiği taşı bıraktı

Başkan Obama, Herzl ve Rabin’in mezarına, Martin Luther King’in mezarından getirdiği taşı bıraktı

Başkan Barack Obama, İsrail’in eski Başbakanı İzak Rabin ve Siyonizm’in kurucusu olarak bilinen Theodor Herzl’in mezarlarına, ABD’de eşitlik mücadelesinin sembol ismi olan siyahi lider Martin Luther King’in kabrinden getirdiği taşı bıraktı.


Üç günlük İsrail ziyaretinin son gününde, Herzl ile 1995’te uğradığı suikastte hayatını kaybeden İsrail Başbakanı Rabin’in mezarlarını ziyaret eden Obama, ABD’de siyahlara karşı uygulanan ayrımcılığa karşı verdiği mücadeleyle bilinen ve 1968’de suikaste kurban giden Luther King’in kabrinden getirdiği taşları, Rabin ve Herzl’in mezarlarına koydu.


Başkan Obama’nın, Herzl’in mezarındaki anı defterine de, ”İsrail devletinin kurulması için vizyonu oluşturan kişiyi ziyaret etmek ilham vericidir” notunu düştüği belirtildi.


Obama’nın, mezarların yakınında bulunan Yad Vashem Soykırım Müzesi’ni ziyaretinde de, II. Dünya Savaşı sırasında soykırım kamplarında öldürülen Yahudiler anısına çelenk bıraktığı salonda, ”Kippa” takması dikkat çekti. ABD Başkanı’nın, müzedeki anıta çelenk bırakırken bir süre dizlerinin üzerinde çökerek beklediği görüldü.


Obama, müzenin ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ile İsrail ziyareti kapsamında ikinci kez görüştü. İki lider, Obama’nın konakladığı King David Otel’de bir araya geldi.


Beklenenden uzun süren görüşme sonrasında, İsa’nın Doğuşu Kilisesi’nin bulunduğu Beytüllahim’e helikopterle geçmesi planlanan Obama, Kudüs’teki kum fırtınası nedeniyle bu kente karayoluyla geçmek durumunda kaldı.


Obama’nın Beytüllahim’i ziyaretinin ardından, Ortadoğu turunun son durağı Ürdün’e gitmek üzere Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı’na geçmesi bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.