Basın ve fikir özgürlüğü için ‘Ayağa Kalk’

Basın ve fikir özgürlüğü için ‘Ayağa Kalk’

Almanya ve Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’de basın ve fikir özgürlüğü ihlallerinin üzerine gitmesi için başlatılan kampanya kapsamında toplanan imza sayısı 80 bine yaklaşıyor.

Başbakan Angela Merkel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e çağrı niteliği taşıyan kampanyanın daha geniş kesimlere ulaşması için Avrupa Komisyonu binasına ışıklandırma sistemiyle ‘Ayağa Kalk!’ çağrısı yansıtıldı.

Almanya’nın önde gelen yayımcı, yazar ve gazeteci kuruluşlarının Türkiye’deki basın ve fikir hürriyetini ihlal eden uygulamalara karşı başlattığı imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 77 bini geçti.

Zaman Hollanda’nın haberine göre, imza kampanyasını başlatan Alman Kitap Basım ve Yayımcıları Derneği Borsa Birliği, yazarlar birliği PEN-Merkezi ve Sınır Tanımayan Gazete Habercileri Derneği kampanyanın daha geniş kesimler tarafından destek alması için Brüksel’deki Avrupa Komisyonu’na ait Berlaymont binasına ‘Standup!’ çağrısını (Ayağa Kalk!) ışıklı sistemle yansıttı.

Üç kuruluşun oluşturduğu eylem birliği, Başbakan Angela Merkel’in yanı sıra Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’i Türkiye’de düşünce özgürlüğünü pazarlıksız bir şekilde savunmaya çağırıyor. İmza atanların arasında politikacı GesineSchwan, yazar Nina Georg da bulunuyor.

Özgürlükçü değerler siyasi menfaatlere kurban ediliyor

Türkiye’deki gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan Alman Kitap Basım ve Yayımcıları Derneği Borsa Birliği Başkanı Alexander Skipis, Merkel ile Juncker’in basın ve fikir özgürlüğü ihlalleri artmasına rağmen somut bir adım atmadıklarını söyledi. Özgürlükçü değerlerin siyasi menfaate kurban gittiğini anlatan Skipis, AB Komisyonu’nu Federal Hükümet’i bir kez daha net bir duruş sergilemeye davet etti.

İmza kampanyası başlatıldığında da Almanya’da başbakanlık binasının duvarına ‘Söz ve Özgürlük İçin’ yazısı yansıtılmıştı.

Kampanyaya katılmak için internette şu adrese girmek yeterli: https://www.change.org/p/president-recep-tayyip-erdogan-end-turkey-s-cra…

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.