Başbakan Yıldırım’dan ABD’ye Rakka mesaj

Başbakan Yıldırım’dan ABD’ye Rakka mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, olası Rakka operasyonuna ilişkin olarak, ABD ile yaptıkları görüşmede, “DEAŞ ile mücadelede El Bab’dan sonrası için de varız dedik. Ama tabii terör örgütlerinin işin içinde olmaması şartıyla. Zannederim, değerlendirecekler ve bir karar verecekler” dediklerini aktardı.

Yıldırım, Almanya ziyareti sırasında, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Cumartesi günü yaptığı ve DAEŞ’le mücadele konusunun ele alındığı görüşmenin ardından konuşan Yıldırım, Gülen’in iadesi konusunda yeni bir sürece girildiğini söyledi.

Yıldırım, Rakka operasyonu konusunda da şunları kaydetti, “PYD/YPG unsurlarıyla DEAŞ mücadelesi doğru bir yöntem değil. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünün yok edilmeye çalışılması doğru değil. Dolayısıyla bu işin stratejik ortaklığa, NATO ortaklığına yakışır şekilde yürütülmesi gerekir. DEAŞ ile mücadelede El Bab’dan sonrası için de varız dedik. Ama tabii terör örgütlerinin işin içinde olmaması şartıyla. Zannederim, değerlendirecekler ve bir karar verecekler.”

Yıldırım, “Rakka operasyonuna Türkiye’nin katıkısı nasıl olacak?” sorusuna ise, “Rakka’da, El Bab’da uygulayacağımız mücadele stilimiz neyse aynısı olacak. Bölgede zaten ÖSO’ya destek veren askeri unsurlarımız var. Muhtemelen onlar destek verecekler” yanıtını verdi.

PYD’yi de Fırat’ın doğusuna çekilmeleri konusunda uyaran Yıldırım, “Türkiye’ye tehdit nereden gelirse gelsin, bizim bunu karşılama ve bertaraf etme hakkımız var. Tehdit neredeyse cevabını verme hakkımız var. Münbiç ile ilgili niyetimiz çok net. Münbiç, PYD unsurlarından temizlenmeli” dedi.

 
“İkmal yolları kesildi, önemli olan bu”
 

El Bab operasyonunda temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Bütün kentin altında tüneller, canlı bombalar, intihar eylemcileri var. Kolay değil. Ama ikmal yolları kesildi, önemli olan bu.” değerlendirmesinde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.