Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD’ye geliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD’ye geliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Bankası, IMF ve G-20 toplantılarına katılmak üzere yarın ABD’ye geliyor.

    

Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir iş adamı heyeti ile yarın İstanbul’dan New York’a hareket edecek. Ali Babacan, ABD’nin New York, Atlanta ve Washington kentlerini kapsayan seyahatinin ilk durağında, Birleşmiş Milletler Küresel Yönetim Toplantısına katılacak.

    

NASDAQ toplantılarına da iştirak edecek olan Babacan, Citibank yöneticileriyle görüşecek, ABD sermaye piyasalarına sunum yapacak.

    

New York’taki temaslarının ardından Atlanta’ya geçecek olan Babacan, 16 Nisan’da Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı ile kahvaltıda bir araya gelecek, daha sonra Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal ile görüşecek.

    

Babacan başkanlığındaki heyet, Emory Üniversitesi Gouizueta School of Business’ta “Üretim ve Yatırım Merkezi olarak Türkiye” konulu toplantıya katılacak,Coca Cola üst yöneticisi Muhtar Kent ile görüşecek.

        

IMF, DÜNYA BANKASI VE G-20 TOPLANTILARI         

    

Daha sonra Washington’a geçecek olan Babacan, 17 Nisan Çarşamba gününden itibaren bir dizi önemli toplantıya katılacak, Türkiye’nin mayıs ayında borcunu kapayacağı IMF’nin yetkilileriyle de ikili görüşmelerde bulunacak.

    

Dünya Bankası ve IMF İlkbahar Toplantıları ile G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantılarına katılacak olan Babacan, ayrıca bazı ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

    

Başbakan Yardımcısı Babacan’ın şahitliğinde, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB ile ABD Ticaret Odası arasında geçen yıl Ankara’da imzalanan mutabakat zabtı kapsamında da görüşmeler gerçekleştirilecek.

    

Babacan ve beraberinde heyet, 21 Nisan’da Türkiye’ye dönecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.