Başbakan May, Parlamento’dan güven oyu aldı

Başbakan May, Parlamento’dan güven oyu aldı

İngiltere Parlamentosu’nda yapılan oylamada Başbakan Theresa May hükümeti 306’ya karşı 325 oyla güvenoyu aldı. Uzun süredir Brexit nedeniyle hem kendi partisinden hemde muhalefet tarafından büyük bir baskı altına alınan May, Parlamento’dan 19 gibi küçük bir oy farkıyla güven oyu almayı başardı.

Böylece İngiltere’de hükümetin düşürülerek erken seçime gidilme ihtimali kalmadı.

Başbakan Theresa May, hükümetinin güvenoyu alması sonrası, alternatif bir “Brexit planı” için muhalefet parti liderleriyle görüşmeler yapmaya başladı.
MAY: İNGİLİZ HALKININ BANA VERDİĞİ GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİM
May, ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn’in katılmadığı bir toplantı sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ” İngiliz halkının verdiği Avrupa Birliği’nden ayrılma talimatını yerine getirmenin benim görevim olduğuna inanıyorum ve bunu yerine getirme kararlılığındayım.” dedi. Corbyn’in görüşmelere katılmadığını eleştiren Başbakan Corbyn’in görüşmeye katılmamasını eleştirerek “Kapılarının hala açık olduğunu” söyledi.

Corbyn, güven oylaması sonrası May ile görüşmek için öncelikle İngiltere’nin AB’den anlaşma olmadan ayrılması ihtimalinin dışlanmasını şart koşmuştu.

İskoçya Ulusal Partisi ise  Başbakan May’in, Brexit sürecini başlatan Lizbon Anlaşmasının 50. maddesini işleme koyma sürecini uzatma ve ikinci Brexit referandumuna gitme ihtimalini de değerlendirmesini istiyor.  Lizbon Anlaşması’nın 50. maddesinde “AB’den ayrılık için bildirimde bulunan İngiltere’nin, ayrılık gerçekleşmeden önce bu kararından vazgeçme hakkının bulunduğu” belirtiliyor.

Bundan sonra May’ın nasıl hareket edeceği merak ediliyor.

Brexit yüzünen İngiltere’de 7 bakan istifa etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.