Ban Ki-mun: Uçak trajedisinin hesabı sorulmalı

Ban Ki-mun: Uçak trajedisinin hesabı sorulmalı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ukrayna’da düşürüldüğü ileri sürülen Malezya’ya ait yolcu uçağı için şefaf ve uluslararası bağımsız soruşturma istedi.

BM Genel Sekreteri adına yapılan açıklamada, uçakta 300 kişinin hayatını kaybettiği bunların içinde 80’inin çocuk olduğu hatırlatılarak, “Bu korkunç olay belki Ukrayna’da devam eden savaşın sona erdirilmesi için tarafları bir çabaya sürükler” denildi.

BM’nin uluslararası ve şefaf bir soruşturmaya gerekli katkıyı yapacağı sözünü veren Ban, “Bu trajedinin hesabı sorulmalıdır. Sorumluların adalete teslim edilmesi herkesin sorumluluğudur” dedi.

Olayı araştırmakla görevlendirilecek olan müfettişlerin soruşturma döneminde hiç bir zorlukla karşılaşmaması gerektiğinin de altını çizen Ban, “Tüm tarafların derhal ve engelsiz bir şekilde müfettişlerin kaza yerine engelsiz erişimini sağlamalıdır’’ şeklinde konuştu.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ile temas halinde oldukları da belirtilen BM açıklamasında, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Malezya hükümeti ve Malezya halkına başsağlığı diledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.