Bakan Kerry’den Mısır’daki darbeye açık destek

Bakan Kerry’den Mısır’daki darbeye açık destek

3 Temmuz tarihinde Mısır ordusunun ülkenin ilk seçimle gelen cumhurbaşkanını darbe ile al aşağı etmesine Washington yönetimi bir türlü ‘‘darbe’’ diye niteleyememesinin sebebi ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı John Kerry, darbe yapan ordunun Mısır’da demokrasiyi yeniden inşa ettiğini savundu.  

 

John Kerry, “Mısır ordusunun ülkede demokrasiyi yeniden inşa etmekte” sözleri uluslar arası areneda ABD’nin bugüne kadar savunduğu özgürlükler, insan hakları, demokrasi ve fikir özgürlüğü ilkeleriyle çelişti.

 

John Kerry, Pakistan’ın Geo News kanalına verdiği demeçte, “Mısır’ın kaosa ve şiddete sürüklenmesinden korkan milyonlarca kişinin ordudan duruma müdahale etmesini istediğini” ileri sürdü.

 

“Mısır’da ordunun demokrasiyi yeniden inşa etmekte olduğunu” ifade eden Bakan Kerry, “Şimdiye kadarki değerlendirmemiz ışığında, ordu ülkeyi yönetmek için yönetime el koymuş değil, ortada sivil bir hükümet var” dedi.

 

Ancak Bakan Kerry, devrik cumhurbaşkanının milyonlarca taraftarının seçimle gelmiş liderlerine tekrar görev teslim edilmesi isteğini ise dikkatı nazara almadı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.