Babek Zencani’nin yargılanmasına başlandı

Babek Zencani’nin yargılanmasına başlandı

İranlı işadamı Babek Zencani yolsuzluk, sahtekarlık ve karapara aklama suçlarından bugün Tahran’da yargılanmaya başladı.

Babek Zencami, önceki Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde yapıldığı iddia edilen yolsuzluklar sebebiyle Aralık 2013’te tutuklanmıştı. Davanın ilk duruşmasının bugün yapıldığı belirtildi.

Resmi haber ajansı IRNA, duruşmanın gizli yapılıp yapılmayacağının dün geceye kadar belli olmadığını, bugün ise duruşmaya az sayıda gazetecinin alındığını bildirdi.

Habere göre, kimlik tespitinin ardından Zencani ve iki sanık hakkındaki iddianamenin okunmasına başlandı. Bugün, 237 sayfalık iddianamenin 53 sayfalık kısmı okunabildi. Yarın sabah iddianamenin okunmasına devam edileceği belirtildi.

İran Petrol Bakanlığı, Zencani’nin önceki hükümet adına yaptığı petrol satışlarından 2 milyar Euro’dan fazla usulsüz gelir elde ettiğini öne sürüyor.

Davada Zencani ile birlikte isimleri açıkça yazılmayan iki kişi daha yargılanıyor. IRNA’nın aktardığına göre, Zencani için çalışan M.M. adlı bir kadın, patronunun Irak, Türkiye, Malezya ve Tacikistan’da petrol ve finans sektöründe faaliyet gösteren 11 şirketinin olduğunu söyledi. Sanığın, İran’da ise sahte kimliklerle onlarca firma kurduğu iddia edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.