Babek Zencani idamıyla ilgili yeni gelişme

Babek Zencani idamıyla ilgili yeni gelişme

Gazeteciler Cemiyeti, Tahran Devrim Mahkemeleri 15. şubenin başkanı yargıç Salavati’nin, Zencani’ye yöneltilen suçlamalarda sehven yanlışlıklar yapıldığını dikkate alarak Mesken Bankası’nın şikayeti konusunda cezanın ıslahı hükmünü yayınladığını yazdı.

Arman-ı İmruz gazetesinin haberine göre,yolsuzluk dosyasını araştıran Meclis Araştırması Komitesi’nin üyesi Emir Abbas Sultani, “Babek Zencani’nin idamı yolsuzluk dosyasının kör düğümünü daha da kör hale getirecekti” dedi.

Emir Abbas Sultani, Zencani’nin idam edilmesiyle de dosyanın kapatılamayacağını hatırlatarak çalınan paranın devletin kasasına iadesinin esas olduğunu, bu yüzden mahkemenin perde gerisindeki ellere yönelmesi gerektiğini söyledi. Sultani, “Babek Zencani idam edilmeyecek. Çünkü idam edilirse beytülmalın parası geri döndürülemez. Ayrıca dosyadaki kapalı noktalar da ortaya çıkarılamaz” dedi.

Emir Abbas Sultani, Rıza Zerrab’ın ABD’de tutuklanmasını da sanığın tutuklanmasındaki ihmalden kaynaklandığını söyledi. Sultani şöyle dedi:

“Biz defalarca bu sanık hakkında ikazda bulunup onun tutuklanmasını istedik. Zerrab’ın İran’da tutuklanmasına fırsat yaratılabilseydi dosyadaki kör noktaların çoğu çözülmüş olacaktı.” Emir Abbas Sultani, Rıza Zerrab’ın ABD’den istenmesi konusunda da şunları söyledi: “İran’ın bu yönde talebi olsa da İran ve Amerika arasında suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor.” Sultani, Zencani dosyasıyla ilgili tek kaygılarının suçlunun aklanması olduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.