Ayrılıkçılar: Kiev yönetimi 22 sivil katletti

Ayrılıkçılar: Kiev yönetimi 22 sivil katletti

7,5 aydır istikrar sağlanamayan Ukrayna’da, Kiev yönetiminin Rusya yanlısı ayrılıkçı milislerin kontrol ettiği Luhansk ve Donetsk bölgesinde 22 sivili öldürdüğü öne sürüldü.

Yerel yetkililer, Luhansk’ta Ukrayna ordusunun topçu atışında isabet alan bir binada yaşayan 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrılıkçılar, milislerin kalesi olarak bilinen Donetsk şehrinin kuzeyindeki Horlivka kentinde de Ukrayna askerlerinin bombardımanı sonucu 3’ü çocuk olmak üzere 17 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Horlivka Belediye Başkanlığı, bir okulun bombardımanlara direkt hedef olduğunu belirtti. Kiev yönetimi, daha önce sivillerin bulunduğu bölgelerde Ukrayna ordusunun kontrolsüz ağır silahlar kullandığı iddiaları karşısında bu alanlarda topçu atışını yasakladığı yönünde açıklama yapmıştı. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre ülkenin doğusunda nisan ayının ortalarında başlayan çatışmalarda temmuzun 26’sına kadar geçen sürede en az 1.129 kişi hayatını kaybetti.

BRÜKSEL VE ABD’DEN RUSYA’YA YAPTIRIMLAR

Öte yandan, Ukrayna’da yaşanan krizi değerlendiren Avrupa Birliği (AB) yetkilileri de Rusya’ya uyguladıkları yaptırımların en sertini uygulamaya koydu. Buna göre AB ülkeleri Moskova’ya silah satamayacak, petrol sektörü ile ilgili ve ileri teknoloji alanlarında Rusya ile ticaret sınırlandırılacak. Rusya Devleti’nin hissedar olduğu bankalar da Avrupa pazarından dışlanacak. Ayrıca vize yasağı ve ekonomik yaptırım uygulanan isimlerin listesi genişleyecek.  ABD Maliye Bakanlığı da Rus bankaları VTB, Moskova Bankası, Rusya Ziraat Bankası gibi Rusya’nın yüzde ellisinden fazlasına sahip olduğu kurumlarla vatandaşlarının gerçekleştireceği işlemlere kısıtlamalar getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.