Avrupa donuyor

Avrupa donuyor

Doğusundan batısına Avrupa beyaza büründü.  Yoğun kar yağışı Almanya, İngiltere, Fransa başta olmak üzere hayatı olumsuz etkiledi. Fransa’da Savoie ve Isere bölgesinde kayak pistlerine ulaşmaya çalışan yaklaşık 15 bin kişi, geceyi acil sığınma merkezlerinde geçirdi. İsviçre’de Gothard Tüneli’nde yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu.

Karakış, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm Avrupa’yı etkisi altına almaya başladı. İsviçre, İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın pek çok ülkesinde yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Pek çok şehirde kazalar meydana gelirken, birçok uçak seferi iptal edildi. İngiltere’de sıcaklık -8 dereceye kadar düştü.

15 bin kişi karda mahsur

Fransa’nın doğusunda özellikle rakımı yüksek bölgeleri etkisi altına alan kar yağışı 23 bölgeyi olumsuz etkiledi. Yeni yıl tatili için Savoie ve Isere bölgesinde bulunan kayak pistlerine ulaşmaya çalışan yaklaşık 15 bin kişi, geceyi acil sığınma merkezlerinde geçirdi. Rhone Alpes Bölgesi içerisinde bulunan Ain, Isere, Savoie ve Haute Savoie’de bir aksilik yaşanmaması için çok sayıda itfaiye, ambulans, polis, jandarma ve karayolları ekipleri görevlendirildi. Meteorolojiden elde edilen verilere göre yüksek bölgelerdeki kar kalınlığının  60 cm olduğu, sıcaklığın ise en düşük -3, en yüksek 7 olarak beklendiği kaydedildi.

İrlanda’da sıcaklık -8 derece

İsviçre’de iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Gothard Tüneli’nde yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu. Kar ile birlikte saatteki hızı 100 kilometreyi bulun fırtına, bazı yerlerde ağaçları devirdi. Fırtına nedeniyle Cenevre Havaalanı’nda dün birçok uçak seferi iptal edildi. İrlanda da kar yağışından nasibini aldı. Sıcaklığın -8 dereceye düştüğü bölgede Horam ve East Sussex şehirlerinde ağaçlar yıkıldı. Binlerce eve elektrik verilemezken, araçlar karda mahsur kaldı. Yetkililer sıcaklığın düşeceği uyarısında bulunurken, Yorkshire, Humber, Doğu Midlands bölgelerinde yaşayanları kar yağışına karşı uyardı. Almanya’nın başkenti Berlin’de beyaza büründü.

Bu arada Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya ve Arnavutluk’da kara teslim olan ülkeler arasında. Kar yağışı nedeniyle ülkeler beyaza bürünürken, ağaçlar bile dondu. Kosova’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda oluşan buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalarda 4 kişi öldü, Sadriyu, Priştine-Prizren otobanında ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi. Kaçanik kentine yaklaşık 24 saattir elektrik verilemiyor. Meteoroloji uzmanları Kosova’da pazartesiden itibaren, hava sıcaklığının eksi 20 dereceye düşeceğini, kar yağışının da etkisini artıracağını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.