Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı: 36 ölü, 147 yaralı

Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı: 36 ölü, 147 yaralı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda canlı bomba saldırısı gerçekleşti.

Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 36 kişinin öldüğünü, 147 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan terör saldırısı sonrası havalimanı girişlere kapatıldı.

İlk bilgilere göre Dış Hatlar Terminali girişi ve otoparkında silahlı çatışma ve sonrasında meydana gelen 3 ayrı patlama olduğu öğrenildi.

X-RAY CİHAZLARININ OLDUĞU BÖLÜMDE PATLAMA

İstanbul’daki en işlek noktalardan biri olan Atatürk Havalimanı büyük bir terör saldırısı ile sarsıldı. Dış hatlar terminali girişine gelen terörist ya da teröristlerin önce etrafa uzun namlulu silahla ateş açtıkları sonra da kendini patlattığı iddia edildi.

Yaşanan ilk kaos ortamının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın verdiği bilgilere göre 10 şehit olduğu 20 kişinin de yaralı olduğu açıklandı. 22.00 sıralarında meydana gelen olayda 3 ayrı patlamanın olduğu ve giriş kısmı ile B ve C kapılarında da patlama meydana geldiği belirtiliyor.

Patlamalardan birinin dış hatlar giriş terminalinin girişindeki X-Ray kontrol cihazlarının hemen yanında meydana geldiği ifade ediliyor

Saldırının ardından kriz masası oluşturularak olay sonrası gelişmeler takip edilmeye başlandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in saldırı ile ilgili bilgileri devlet yöneticileri ile paylaştığı öğrenildi.

Vali Şahin, gece yarısına doğru olay yerine gelerek ilgililerden bilgi aldı. Patlamaların ardından yaralanan 60 yaralının Bakırköy Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevredeki yakın hastalara kaldırılarak tedavi altına alındıkları belirtildi.

Öte yandan sosyal medya üzerinden çok sayıda kişi kan ihtiyacının olup olmadığı konusunda bilgi almaya çalışıyor. Kızılay’dan yapılan açıklamada yaralılar için ilk etapta kan ihtiyacı bulunmadığı, mevcut stoklarla ihtiyaçların karşılanabildiği belirtildi. Ancak vatandaşlardan stokların yenilenmesi konusunda kan bağışında bulunabilecekleri bildirildi.

UÇAKLAR YÖNLENDİRİLİYOR

Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için havada iniş sırası bekleyen uçakların da inişlerine izin verilmiyor. Uçaklar İzmir, Sabiha Gökçen, Bursa, Ankara, Kocaeli, Çorlu gibi havalimanlarına yönlendiriliyor.

Atatürk Havalimanı’nda bulunan hem yolcular hem de yakınları büyük panik ve korku yaşadı. Patlamaların hemen ardından havalimanına giriş ve çıkışlar yasaklanınca adeta karantina ortamı oluştu.

Polis, olayla ilgili araştırma başlatırken bomba imha ve olay yeri incelemeye bağlı uzman polis ekipleri de havalimanında patlamanın meydana geldiği alanda inceleme yapıyor. Saldırının 3 ayrı canlı bomba ile gerçekleştirildiği belirtiliyor.

GÜVENDE OLDUĞUNU BİLDİR

Diğer yandan sosyal paylaşım sitesi Facebook da patlama sonrası ‘güvende olduğunu bildir’ yönündeki uygulamasını yeniledi. Daha önce Ankara’daki saldırının ardından da yapılan uygulamaya vatandaşlar katılarak kendileri hakkında yakınlarının bilgi alması sağlanıyor.

Saldırıya ilişkin polisin incelemeleri devam ederken ilk etapta RTÜK kanalıyla yayın yasağı getirildiği duyuruldu.

AP 31 KİŞİ ÖLDÜ

AP Haber Ajansı, bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda yaklaşık 31 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bir önceki haberinde 50 kişinin öldüğünü iddia eden AP, yeni bir düzeltme geçerek İstanbul’da 31 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.