Assange’tan Google’a müthiş suçlamalar

Assange’tan Google’a müthiş suçlamalar

Sızdırdığı bilgilerle dünya gündemine oturan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, internet devi Google’ın ABD Yönetimi tarafından kullanıldığını söyledi.

 

Yaklaşık bir yıl önce İsveç’te cinsel taciz suçlaması ile ifade vermesi beklenirken Ekvador’un İngiltere Büyükelçiliği’ne sığınan Assange, telekonferans yolu ile katıldığı bir uluslararası konferansta Dışişleri Bakanlığı ile Google arasında özel bir ilişki olduğunu iddia etti.

 

Assange, İngiltere’de ev hapsinde kaldığı sırada aralarında Google’ın tepe yöneticilerinden Eric Schmidt ve Jared Cohen ile Dışişleri’nden bir görevli tarafından ziyaret edildiğini, ziyaretin bahanesinin ise Schmidt ve Cohen tarafından ortaklaşa yazılan bir kitapta yer almak üzere kendisiyle bir röportaj yapmak olduğunu söyledi.

 

Görüşme esnasında Google ve Dışişleri Bakanlığı arasında görünenin ötesinde sıkı bir ilişki olduğu izlenimini edindiğini söyleyen Assange, Google’ın kendisini ABD ulusal güvenlik mekanizmasına entegre ederek, yeni bir “jeopolitik vizyoner” olma amacını taşıdığını iddia etti.

 

Google ve Dışişleri Bakanlığı’nın yakın bir ilişki içinde olduklarını söyleyen Assange, şirketin ABD Hükümeti ve CIA’in yapamayacağı işleri yaptığını söyledi. Wikileaks tarafından sızdırılan ABD diplomatik misyon yazışmalarını iddialarına kanıt gösteren Assange, yazışmalarda istihbarat ajanlarının Google çalışanlarının dünyanın çeşitli yerlerinde, muhtemelen ABD Hükümeti tarafından görevlendirilmiş olarak, bazı özel görevlerde kullanıldıklarına dair endişelerini dile getirdikleri mesajlar olduğunu belirtti.

 

Zorunlu olarak ikamet ettiği Ekvador Büyükelçiliği’nde yeni kurulan WikiLeaks Partisi ile çalışmalarını sürdüren Assange, memleketi Avustralya’da Eylül ayında yapılacak genel seçimlere katılmaya hazırlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.