Assange’in özgürlük talebi yine reddedildi

Assange’in özgürlük talebi yine reddedildi

Wikileaks skandalının baş aktörlerinden olan gazeteci Julian Assange, İsveç mahkemesine tutuklama kararının kaldırılması için yaptığı başvuru talebini reddetti.

Wikileaks’in kurucusu olan ve ABD’e ait Irak ve Amerikalı diplomatlar arasındaki gizli yazışmaları yayınlamaktan dolayı Washinton D.C.’nin tepkilerini üzerine çeken Assange hakkında iki İSveçli kadına cinsel tacizden dolayı tutuklama kararı çıkarmıştı. İki yıl önce mahkeme tarafından alınan karar ve ABD’nin yoğun diplomatik baskılarından kaçabilmek için Assange, Londra’da bulunan Ekvator Büyükelçiği’ne sığınmıştı. Assange’in avukatları tarafından mahkemeye yapılan serbest kalma talebinin geri çevrilmesi üzerine ünlü gazetecinin özgürlük hayalleri de suya düştü. Assange avukatları taleplerini “İsveç makamlarının Assange hakkındaki iddiaları ivedilikle ele almasını’’ neden göstermişti.

İsveçli iki kadın, Assange’ın Ağustos 2010’da bir İsveç ziyareti esnasında kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürmüştü. İddiaları reddeden 43 yaşındaki Assange, ABD’ye iade edilmesinden endişe ettiği için İsveç’te mahkemeye çıkmayı reddediyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.