AP’den Türkiye’ye: Bu çok tehlikeli gidişatı durdurun

AP’den Türkiye’ye: Bu çok tehlikeli gidişatı durdurun

Avrupa Parlamentosu (AP), Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Serdar Coşkun’un muhalif basının susturulması talebine sert tepki gösterdi.

AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, ‘şoke olduğunu’ belirtirken, Türkiye’den ‘yine çok kötü haberler geldiğini’ vurguladı.

Harms, son haberlere göre Ankara savcısının ‘hâlâ hükümeti eleştirmeye cüret eden’ basın yayın kuruluşlarına karşı harekete geçtiği ve susturulmalarını talep ettiğini kaydetti. Suçun ‘paralel basın’ olarak nitelendirildiğine işaret eden Harms, “Bu daha önce birçok gazetecinin hapsedilmesi için kullanılan aynı iddia!” dedi.

Türk hükümetine çağrı yapan Harms, “Seçici ve siyaset kaynaklı bu çok tehlikeli adalet anlayışına son verilmesi için Türk hükümetine çağrı yapıyorum” diye konuştu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nı da göreve çağıran Harms, basın hürriyeti ihlallerinin araştırılmasını talep etti. Basının susturulmasının gerçekleşmesi durumunda bunun ‘hür ve adil seçimlerin’ yapılmasına karşı bir tutum olacağını vurguladı.

AP, bu hafta Hollandalı Sosyalist Kati Piri’nin kaleme aldığı Türkiye raporunu onaylayacak. Rapor, 14 Aralık’ta Zaman ve Samanyolu Grubu’na yapılan polis baskınına özel bir paragraf ayırarak ‘kınarken’, hükümetin medyaya yönelik baskıcı tavrı için de ‘kınama’ ifadesini kullanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.