Annan’ın sözcüsü: Suriye’de ateşkes çok kırılgan

Annan’ın sözcüsü: Suriye’de ateşkes çok kırılgan

BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın Sözcüsü Ahmed Fevzi, Suriye’de ateşkesin çok kırılgan olduğunu söyledi. Fevzi, “Suriye’de durum iyi değil. Hepimizin de bildiği gibi her gün insanlar ölüyor.” dedi.

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen Ahmed Fevzi, Suriye’de şu anda 7 gözlemcinin bulunduğunu, BM Güvenlik Konseyi’nin 300 gözlemcinin gönderilmesini onaylaması durumunda bu heyetin de hızla Suriye’ye gideceğini ifade etti.

Suriye’deki mevcut gözlemcilerin bombalanmaya devam eden Humus’a mümkün olduğu kadar çabuk ulaşmasını istediklerini belirten Fevzi, bu ülkedeki cinayet ve şiddetin durmasını istediklerini vurguladı. Ahmed Fevzi, Suriye’de ateşkes sürecinin çok kırılgan olduğunu dile getirdi.

BM İnsani Yardımları Koordinatörü John Ging ise, dünyanın Suriye halkına duyduğu empatinin somut yardımlara dönüşmesi gerektiğini söyledi. Cenevre’de Suriye’ye yardım konulu bir toplantının ardından açıklama yapan Gün, yardımlarla ilgili bir plan hazırladıklarını fakat Şam yönetiminin henüz bunu onaylamadığını ifade etti. Ging, planın onaylanmasındaki gecikmenin, muhtaç insanların mağduriyetini artıracağı uyarısını yaptı.

Suriye’de 1 milyon muhtaç insana yardım gönderilmesini öngören plan için 180 milyon dolarlık kaynağa ihtiyaç duyuluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.