Annan” Suriye’de yaşanan krizin çözülmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz”

Annan” Suriye’de yaşanan krizin çözülmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz”

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye’de yaşanan krizin çözülmesi için gereken her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.
Annan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüşmesinin ardından, temasları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ürdün ve Lübnanlı yetkililerle Suriye’de yaşanan krizin çözülmesi için alınması gereken tedbirleri görüştüklerini belirten Annan, şunları söyledi: “Suriye’de muhalifler tarafından esir alınan 11 Lübnan vatandaşı için neler yapılabileceğini görüştük. Umarım en kısa sürede serbest bırakılırlar. Suriye’de yaşanan krizin barışçı bir şekilde sonuçlanması için elimizden gelen bütün çabayı harcıyoruz. Hula’da meydana gelen katliamı ve ülkenin diğer yerlerinde meydana gelen ölümleri kınıyoruz.”

Lübnanlı yetkililerin, ülkeden Suriye’ye silah kaçırılmasını önlemek için gereken her türlü tedbiri aldıklarını kendisine söylediğini belirten Annan, Suriye’de BM gözlemcilerinin gelişmeleri izlediklerini ifade etti.

Annan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Suriye’deki görevle ilgili olarak gereken girişimlerde bulunacağını belirterek, “Suriye’de barışa şans verilmesi gerekiyor. BM Güvenlik Konseyi görevin ne zaman sona ereceğine karar verecek. Herkesin soruna hızlı bir şekilde çözüm bulunmasını istediğini biliyorum ama kırmızı çizgileri çekmek kolay değil” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.