Ankara’da patlamalar: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara’da patlamalar: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama oldu. İçişleri Bakanlığı korkunç patlamada 86 kişinin öldüğü, 186 kişinin de yaralandığını açıkladı. Görgü tanıkları “ortalık kan gölü, ölüler var” açıklaması yaptı.

Çağrısı DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından yapılan ve öğlen saatlerinde gerçekleştirilmesi planlanan ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi.

Patlamada toplanma yerinde bulunan 86 kişi öldü, 186 yaralı olduğu belirtiliyor. Yaralılar sedyelerle koşturmaca içinde taşınırken, kalabalık zaman zaman polis otolarına tepki gösterdi. Hayatını kaybedenlerin üstü pankart ve flamalarla örtüldü. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlamanın ne şekilde olduğu henüz netleşmezken, canlı bomba iddiası üzerinde duruluyor. Can kaybı ve çok sayıda yaralı olduğu belirtilen patlamada canlı bomba istihbaratının günler öncesinden geldiği de belirtildi.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI, GÜVENLİK ZİRVESİNİ ÇAĞIRDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü. Öte yandan Başbakanlık’ta Güvenlik Zirvesi’ni toplantıya çağırdı. Başbakanlık’tan edinilen bilgiye göre Başbakan Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan da hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı. Başbakanlık’tan edinilen bilgiye göre ise Başbakan Davutoğlu saat 12.00’de Resmi Konut’ta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi’ni toplantıya çağırdı.

YENİ BOMBA ALARMI

Barış Mitingi öncesi patlayan bombada 86 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı Ankara Ulus Tren Garı önünde yeni bir bomba alarmı verildi. Gar önündeki kavşakta meydana gelen patlamanın ardından yeni bir bomba ihtimaline karşı bir araçta arama yapılıp güvenlik önlemi alındı. Alandaki insanlar Sıhhiye Meydanı’na yönlendirildi.

Ankara Ulus Garı önündeki patlama iki ayrı noktada meydana geldi. Görgü tanıkları, ilk patlamanın garın önündeki havuzun yanında, ikinci patlamanın ise ondan 50 metre uzaklıkta Ankara Arena Spor Salonu ile Gar önündeki trafik lambaları yanında meydana geldiğini aktardı. Polis olay yerini boşaltmaya çalışırken çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi güvenlik çemberi oluşturmaya çalışıyor.

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonrasında üç gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 86 kişinini hayatını kaybettiği 186 kişinin yaralandığı Ankara’daki patlamaların ardından 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldıklarını ifade etti. Davutoğlu, “Bugün aldığımız kararla cumhurbaşkanımızla istişare sonunda 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.