Ankara, koalisyonun desteğini istedi

Ankara, koalisyonun desteğini istedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin El Bab çevresinde yürüttüğü operasyonunun son bir hafta içinde yoğunluk kazandığını söyledi.

“Bizim özellikle El Bab çevresinde yürüttüğümüz Fırat Kalkanı harekatının son aşaması, DEAŞ’la (IŞİD) mücadele şemsiyesi altında yürüttüğümüz mücadeledir” diyen Kalın, bu noktada uluslararası koalisyonun özellikle hava desteği vermesi konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Kalın, “Uluslararası koalisyonla koordinasyonumuz devam ediyor. Meşru bir gerekçe olmadan hava desteğinin verilmemesi kabul edilemez. Bu sorunu çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Türk askerlerinin 24 Ağustos’ta başlatılan ve Özgür Suriye Ordusu güçleriyle ortaklaşa yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’daki ilerleyişi sürüyor.

Kalın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu operasyona Özgür Suriye Ordusu’na verdiği destekle kararlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

“Operasyon tamamlanacak”

Operasyon kapsamında geçen hafta 226 IŞİD’linin öldürüldüğünü ve bugün itibarıyla bin 900 kilometrekarelik alanın da IŞİD’den temizlendiğini açıklayan Kalın,  IŞİD sahada ne hareket yaparsa yapsın Fırat Kalkanı operasyonunun tamamlanacağını söyledi.

Kalın son üç hafta içerisinde özellikle Doğu Halep’teki sivillerin ve muhaliflerin tahliye edilmesiyle ilgili olarak Türk makamlarının girişimleri sonucu yaklaşık 44 bin kişi Halep’ten tahliye edilip, İdlib’e getirildiğini açıkladı.

Kalın ayrıca Rakka’da tecritten sonra operasyona yerel güçler ve ÖSO’nun katılımı konusunda ABD ile mutabık kalındığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.