Ankara ile Riyad arasında ilginç yakınlaşma

Ankara ile Riyad arasında ilginç yakınlaşma

Haber sitesi Huffington Post, ilginç bir iddia ortaya attı. Sitede Washington ve İstanbul mahreçli yayınlanan bir haberde, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın, Suriye’de Beşşar Esed’i devirmek amacıyla askeri ittifak kurmayı müzakere ettikleri ileri sürüldü.

Huffington Post, haberini, taraflar arasında bu çerçevede gerçekleştirilen üst düzey görüşmeleri bilen bir kaynağa dayandırdı. İsmi verilmeyen kaynağa göre Katar’ın aracılık ettiği görüşmelerde Esed rejimine karşı savaşan Suriyeli muhaliflere destek vermek üzere Türkiye’nin asker temin etmesi, Suudi Arabistan’ın ise hava operasyonları düzenlemesi tasarlanıyor.

Huffington Post, konuyla ilgili Washington’daki Suudi ve Türkiye büyükelçiliklerine ulaştığını ancak bir cevap verilmediğini kaydetti.

Habere göre Riyad ile Ankara arasındaki gizli görüşmelerden ABD de haberdar. Haberde, Suriye’ye ortak askerî harekât “uzak ihtimal” olarak nitelenmesine rağmen Ankara ile Riyad arasındaki müzakereler ‘başarılı bir şekilde yürürse’ iki ülke ‘ABD’nin desteği olmaksızın da’ bu ülkeye müdahale edebileceği ifade edildi.

Huffington Post, Suudi Arabistan-Türkiye yakınlaşmasının, nükleer çerçeve anlaşmasının ardından Washington’un bölgede Tahran ile birlikte hareket edeceği yönündeki endişeyle ivme kazandığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.