Ani fren faciası; 20 ölü, 150 yaralı

Ani fren faciası; 20 ölü, 150 yaralı

Moskova metro hattında tren vagonları raydan çıktı. Park Pobedi ile Slavyanskiy Bulvar istasyonları arasında meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybetti. 24’ü ağır 150 yolcu ise yaralandı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün sabah meydana gelen metro kazasında 20 kişi hayatını kaybederken, 150 kişi de yaralandı. Kaza, Arbatsko-Pokrovskiy mavi hattının Park Pobedi ile Slavyanskiy Bulvar istasyonları arasında meydana geldi. Üç tren vagonunun raydan çıktığı kazaya ani frenin neden olduğu öne sürülüyor. Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı’ndan (MÇS) yapılan açıklamaya göre kazada mahsur kalanların tamamı tahliye edildi. Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, durumları ağır olan 24 kişinin helikopterlerle hastanelere kaldırıldığını belirtti. Hastaneye ambulanslarla ulaştırılan 149 yaralıdan 106’sının tedavileri sürüyor. Bölgeye gelen kurtarma ekipleri ise bin 100 kişiyi tünelden çıkarmayı başardı. Kısa süreli elektrik kesintisi acil uyarının çalışmasına neden oldu. Markin,  kazayla ilgili incelemelerin sürdüğünü ve geniş çaplı soruşturma başlattıklarını açıkladı. Rusya Acil Durum Bakanlığı Sözcüsü Oleg Voronov metro istasyonunda yangın çıktığı konusundaki iddiaları yalanladı.

Kaza sırasında trende bulunan Ivan adlı bir yolcu, ölümlerin en çok ilk vagonda olduğunu, bir anda yaşanan kaza sonrası elektriklerin gittiğini söyledi. Ivan, “Kaza sonrası tüm tren toz dumanla kaplandı. Tünelin içinde bir kapı gördük. Paralel trenyolu hattına geçiş imkanı bulduk. Orada çalışan insanlar vardı. Bize yardımcı oldular.” dedi. LifeNews’e konuşan bir başka yolcu da trenin içinde 30 dakika boyunca kurtarılmayı beklediklerini anlattı. Kazadan yaralı olarak kurtulan trenin makinistinin hastanede tedavisi sürüyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin olay yerinde yaptığı incelemelerden sonra bugün kentte yas günü ilan edileceğini açıkladı. Sorumluların tespit edilerek gerekli cezaları alacağını kaydeden Sobyanin, “Birkaç gün çalışmalar sürecek. Yolcuların ulaşımlarını yapabilmeleri için iki istasyon arasında otobüs seferleri düzenleyeceğiz.” dedi. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve federal hükümetin zarar görenlere her türlü desteği vereceğini açıkladı. Moskova’daki havaalanları ve toplu taşıma sistemleri, son 20 yıldır terör saldırılarının hedefi olabiliyor. Ancak bu konuyla ilgili konuşan Moskova Belediyesi yetkilileri, kazanın terör saldırısı olmadığını açıkladı. Bu arada Moskova’da bu tür kazalar sık sık meydana gelse de, ölümcül kazalar çok fazla yaşanan bir durum değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.