“Anastasiadis, New York’ta Kıbrıs sorununa ilişkin önemli mesajlar verecek”

“Anastasiadis, New York’ta Kıbrıs sorununa ilişkin önemli mesajlar verecek”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Kurul toplantıları sırasında Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına bakış açısıyla ilgili uluslararası camiaya ve Türkiye’ye “çok önemli mesajlar vermeyi planladığı” haber verildi.

Rum Politis gazetesi, Anastasiadis’in mesajlarını, gerek BM Genel Kurulu kürsüsünden gerekse Kıbrıs sorununda geleneksel rolü olan temsilciler ve devlet başkanları ile ABD’de yapması beklenen temaslar çerçevesinde vereceğini yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in muhtemelen Maraş ve doğalgaz gibi güven oluşturucu önlemlerle ilgili önerileriyle Kıbrıs sorununa ilişkin niyetleriyle ilgili sinyaller de vereceğini aktardı.

Anastasiadis’in bu kapsamda gerçekleştireceği temasları, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlama döneminin birkaç gün öncesine denk geliyor. Anastasiadis’in programının henüz şekillendirilmediği ancak ABD’deki Amerikan-Yahudi Lobisi yetkilileriyle görüşeceğine kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor.

DOWNER GİTTİ, EYLÜLDE GERİ GELECEK

Haberde, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın dün Ada’dan ayrıldığı ve artık Eylül ayından önce dönmesinin beklenmediği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.