Amerikan halkı Afganistan’da savaşın bitmesini istiyor

Amerikan halkı Afganistan’da savaşın bitmesini istiyor

Bir dönem Afganistan’da yürütülen savaşa halk bazında yüzde 90’larda destek veren Amerika artık bu harbin bitmesi taraftarı. Yapılan son kamuoyu yoklamasına göre her 10 Amerikalıdan 6’sı Afganistan’da yürütülen savaşın ödenen bedeli karşılamadığı görüşünde. Yine ankete göre, halkın yalnızca 30’su Afgan halkının bu ülkede yürütülen savaşa destek verdiğini düşünüyor.
Afganistan’da bir Amerikan askerinin pazar sabahı 16 sivili katletmesinin hemen ardından kamuoyuna açıklanan anket, ABC Haber ile Washington Post gazetesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Anketi yapan firma yetkilileri kamuoyu yoklamasını cumartesi sabahı tamamladıklarını dolayısıyla pazar sabahı Afganistan’daki ABD’li askerin yapmış olduğu katliama karşı duyulan bir öfkenin gölgesinde gerçekleşmediğini duyurdu.
Ankete görüş bildiren halkın yüzde 54’ü askerlerin Afganistan’dan geri çekilmesi fikrini savunur iken, bu ülkenin güvenlik birimlerinin ABD ordusu tarafından eğitiminin dahi tamamlanmasını beklenilmemesini istiyor. ABD halkının yüzde 60’ı Afganistan’da yürütülen savaşın ödenilen bedele karşılık gelmediği fikrini savunur iken, bu rakam geçtiğimiz haziran ayından bu zamana kadar yüzde 6 oranında arttığı görüldü.  Afganistan’daki savaşın sürmesini destekleyenlerin yüzdesi ise ankete göre yalnızca yüzde 17 olarak açıklandı. Buna karşın savaşın şartsız ve derhal bitmesini savunanların oranı ise yüzde 44 olarak belirlendi.
ABC Haber ile Washington Post’un yaptığı kamuoyu yoklamasına bin 3 kişi katılırken 7-10 Mart tarihleri arasında denekler ile telefonda anket yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.