Amerikan gemisinden çıkan cephane korsanlardan korunmak içinmiş

Amerikan gemisinden çıkan cephane korsanlardan korunmak içinmiş

Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletinde bir Amerikan şirketine ait ticari gemide yapılan baskında çok sayıda silah ve cephane ele geçirilirken, gemide çalışan Hintli, İngiliz, Ukraynalı ve Estonyalı mürettebat polis tarafından göz altına alındı. Hint polisi bugün yaptığı açıklamada, mürettebatın gemiden çıkan çok sayıda uzun namlulu silah ve cephanenin deniz haydutlarından korumak için bulundurdukları savunması yaptığı bildirildi.

AdvantFort adlı Amerikan şirketine ait geminin ticari gemilere olası bir korsan saldırıda destek amaçlı savunma birimi olduğu, AdvantFort tarafından açıklanmıştı. Amerika merkezli bir savunma ve güvenlik şirketi olan AdvantFrort’un bu açıklamasına karşılık Hint tarafı gemide bulunan mühimmatın liman güvenliğine bildirilenden farklı olduğunu açıkladı. AdvantFort yaptığı diğer yazılı açıklamada, geçen hafta Hindistan’ın doğusunu vuran kasırga sırasında bölgede olan gemisinin Hint sahil güvenliğine yardım ettiğini, yakıt ikmali için izin verildiğini hatta Hintli yetkililerden teşekkür aldıklarını açıkladı. Hindistan polisi dün gemiye yaptığı operasyonla 35 kişilik gemi mürettebatından 33’ünü sorgulamak için polis karakoluna götürmüş, 2 kişinin gemide kalmasına müsaade etmişti.

Özellikle Arap Denizi ve Hint okyanusunda etkili olan çoğu Somalili olan haydutlarda korunmak için uluslararası sahil güvenlik birimleri bölgede devriye gezerken, bir çok özel şirket de özel güvenlik şirketlerinden destek alıyor. Geçtiğimiz yıl Hint okyanusunda bir İtalyan gemisini koruyan İtalyan deniz kuvvetlerine ait askerler, deniz haydutu zannederek iki Hintli balıkçıyı öldürmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.