Amerikalı heyet Gaziantep’teki çadır kenti ziyaret etti, sığınmacılara yüklü bir yardım yolda

Amerikalı heyet Gaziantep’teki çadır kenti ziyaret etti, sığınmacılara yüklü bir yardım yolda

ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’ndan (USAID) üst düzey heyet, İslahiye’deki çadır kenti ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacılarla görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve ABD’nin Şam Büyükelçisi Robert Ford’dan oluşan heyet, çadır kentte İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız tarafından karşılandı.

Heyet daha sonra protokol çadırına geçerek gazetecilere açıklama yaptı.

İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, insanlara ne kadar iyi hizmet sunulursa sunulsun çadırda yaşamanın hiçbir zaman evde yaşamaya benzemeyeceğini belirterek, ”Bizim çadır kentimizde insanlar 10 aydan bu yana yaşıyor. Ne kadar iyi hizmet sunarsak sunalım, evdeki hizmeti sunamayız. Bizim beklentimiz, insanların evlerine gidecek ortamın sağlanmasıdır” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard ise Türk hükümeti ve Türk halkına Suriyeli sığınmacılara yaptıkları için teşekkür etti.

Suriyeli sığınmacılarla görüşmenin kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Richard, ”Amerika Birleşik Devletleri bu krize cevap olarak zaten yardım yapmakta ve yapmaya devam edecektir” diye konuştu.

USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg da insanların evlerinden ayrılmanın gönül kırıklığı yarattığını dile getirerek, ”Hem bütün bölgede hem de Suriye içerisinde Amerika Birleşik Devletleri hayat kurtarma veya insani yardım yapmaya kendini adamıştır. Bugün itibarıyla verdiğimiz insani yardım 210 milyon dolardır” şeklinde konuştu.

SURİYELİ SIĞINMACILARA BÜYÜK BİR AMERİKAN YARDIMI YOLDA   Kuveyt’te bir konferansa katılmak üzere yola çıktıklarını belirten Lindborg, konferansta Suriyeli sığınmacılar için büyük miktarda bir yardımı açıklayacaklarını kaydetti.

Lindborg, ”Hali hazırda Türkiye’nin taşımakta olduğu bu yükü, uluslararası toplumun da taşıması için Kuveyt’teki toplantıda sesimizi yükselteceğiz” dedi.

ABD’nin Adana Konsolosu John Espinoza’nın da yer aldığı heyet, çadır kenti ziyaret ederek Suriyeli sığınmacılarla görüştü.

Sosyal tesisleri gezen, Suriyelileri çadırlarında ziyaret eden heyet, çocuklara da yakın ilgi gösterdi.   Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.