Amerika, Suriyeli mültecilere kapısını açıyor

Amerika, Suriyeli mültecilere kapısını açıyor

Amerika, önümüzdeki yıl sayıları 5 bin ila 8 bin arasında Suriyeli mültecileri kabul edeceğini açıkladı. Washington ayrıca bu yıl sonuna kadar da sayıları bin ila 2 bin arasında Suriyeli mülteci kabul edeceklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaptığı basın toplantısında, ABD’nin gelecek yıl sayıları 5 bin ila 8 bin arasında değişen Suriyeli mülteciyi almak için planlama yaptıklarını duyurdu.  

Sözcü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) tarafından ABD’ye sunulan 15 bin kişilik sığınmacı listesinin  incelendiğini söyledi. Sözcü Kibry,  bu yıl sonuna kadar Amerika’nın bin ila 2 bin arasında Suriyeli mülteciyi de kabul edeceğini dile getirdi.

John Kirby, Suriyelilerin güvenli bölgelerdeki ikametini mali açıdan en çok destekleyen ülkelerden birisinin de ABD olduğunu savundu. Kirby, ABD’nin 2011 yılından bu yana Suriyeli mülteciler için 3,5 milyar dolar mali yardım yaptığını ve Suriyelilerin yeniden evlerine dönebilmesi için ülkedeki siyasi değişikliği desteklediğini hatırlattı.

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) kayıtlarına göre 4.5 milyon insan mülteci konumunda. Yine BM kayıtlarına göre ülke nufüsunun yarısı (10 milyondan fazla) evlerini terk etmiş durumda. Suriye’nin komşuları başta olmak üzere bugün Avrupa Birliği (AB) ile Balkan ülkeleri de Suriyeli mülteci sorunu nedeniyle sorunları yaşıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.