Amerika Irak’a 130 askeri danışman daha gönderiyor

Amerika Irak’a 130 askeri danışman daha gönderiyor

Geçtiğimiz ay Irak’a 300 kadar askeri danışman gönderen ABD, şimdi buna ek olarak 130 savunma danışmanı daha göndereceğini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’da geledi. Hagel, Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne 130 savunma danışmanı gönderdiklerini söyledi. Hagel’in gönderileceğini açıkladığı danışmanlarda öncekiler gibi savaşa katılmayacak, çatışmalarda yer almayacak. Heyetin görevi bölgedeki insani durumu inceleyerek rapor edecek. Ayrıca İslam Devleti (İD) militanlarına karşı savaşacak askerlere de taktik verecek.

Hagel, yaptığı açıklamda ABD’nin İD’e karşı Amerikanın bölgesel Kürt güçlerine hava desteğinin devam edeceğini bildirdi.  Alınan kararın kesinlikle bir askeri operasyon olmadığını vurgulayan Hagel, Erbil’e ulaşan danışmanların görevinin bölge insanına daha farklı ne tür yardımlarda bulunabileceğini de rapor edeceğini kaydetti.

Şengal de katliam ile yüzyüze kalan sivillere destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Bakan Hagel, “İslam Devleti örgütünün olası soykırım girişimlerine izin verilmeyecek” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.