Amazon CEO’su Bezos eşinden ayrılıyor

Amazon CEO’su Bezos eşinden ayrılıyor

Dünyanın internet alışveriş devi Amazon’un kurucusu ve Genel Müdürü (CEO) Jeff Bezos ve eşi MacKenzie Bezos, 25 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Çift ayrılacaklarını Twitter üzerinden duyurdu.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Uzun zaman süren bir aşk keşfi ve ayrılık denemesinin ardından boşanma ve hayatlarımıza arkadaş olarak devam etme kararı aldık. Birbirimizi bulduğumuz için inanılmaz derecede şanslı ve evli kaldığımız her bir yıl için minnettar hissetiyoruz. 25 yılın ardından ayrılacağımızı bilseydik bile yine de evlenirdik.” ifadelerine yer verildi.
SERVETİ İKİYE BÖLMEK ZORUNDA KALABİLİRLER

Bezos, yatırımcı bir şirkette çalışan MacKenzie ile 1993’te evlenmiş ve 4 çocuk sahibi olmuştu. Bezos, evlendikten bir yıl sonra Amazon’u kurduğunu açıklamıştı.

Forbes dergisi, 2018 yılının ekim ayında Jeff Bezos’un 160 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri sıralamasında 1’inci sırada yer aldığını duyurmuştu. Bazı kaynaklarda bu servet 137 milyar dolar olarak geçiyor.

SERVETİ YARI YARIYA PAYLAŞABİLİRLER

Çiftin yaşadığı Washington eyaletindeki kanunlara göre çift evlendikten sonra kazandığı serveti yarı yarıya paylaşabilir. Büyük servetin paylaşılması halinde MacKenzie’nin, Bezos’dan 66 milyar dolar alabileceği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.