Almanya’dan Amazon’a ‘köle işçi’ sorusu

Almanya’dan Amazon’a ‘köle işçi’ sorusu

Alman Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), sanal satış devi Amazon’a Almanya’da ‘köle işçi’ çalıştırıp çalıştırmadığını sordu. Bakan Leyen ünlü şirketin çalışanlarını ‘gayri insani’ şartlarda istihdam ettiği yönündeki iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Amazon’un Hessen eyaletinin Bad Hersfeld şehrinde bulunan depolarında, çalışanların ağır psikolojik tacize uğradığı ve ‘köle işçi’ şartlarında çalıştırıldığı yönünde iddialar gündeme gelmişti.

İddialar hakkında Welt am Sonntag gazetesine konuşan Bakan Leyen, “Şirket hakkında gündeme iddialar çok ağır. Bu yüzden konuya ilişkin bütün detayların bir an önce masaya yatırılması gerekiyor.” dedi. Alman birinci televizyonu ARD’de yayınlanan bir belgeselde Amazon’un bahsi geçen lojistik merkezinde çalıştırdığı kadın depo işçilerinin, psikolojik tacize uğramasına sessiz kaldığı ileri sürülmüştü.

Sezonluk kadın çalışanların özel güvenlik görevlilerince taciz edilmesine tepki gösteren diğer bir resmi makam ise Hessen Eyaleti İş Ajansı oldu. Federal İş Ajansı’nın Bölge Direktörü Frank Martin, “Amazon’un iş şartları halihazırda şeffaf görünmüyor.” diyerek, şirketten durumu en kısa süre içinde açıklığa kavuşturmasını talep etti.

Martin, bu durumun en çok da yurt dışından yabancı iş gücü getirmeye çalışan Almanya’nın imajını zedelediğine dikkat çekerek, “Araştırmalarda Almanya’nın iş göçü tercihlerindeki durumu ortadayken, bir de üzerine İspanyol mevsimlik çalışanların gördüğü muamelenin ekranlara gelmesi imajımıza ağır darbe vurdu.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.