Almanya’daki Türk casuslar davasında şok ses kayıtları

Almanya’daki Türk casuslar davasında şok ses kayıtları

Almanya’da casusluk yaptıkları gerekçesiyle biri Türkiye vatandaşı toplam üç kişinin yargılandığı davaya önceki gün Koblenz Eyalet Mahkemesi’nde devam edildi.

Aralık ayında ajanlık iddiasıyla tutuklanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu ve diğer iki Türk hakkında açılan davanın son duruşmasında 12 ses kaydı dinletildi.

Ses kayıtlarında, hakkında konuşulan bir kişinin “Kim, ne derseniz ortadan kaldırırım” dediği duyuluyor. Ayrıca bir konuşmada ‘Başbakanlık’tan arandığını’ söyleyen Gergerlioğlu’ndan ‘haber de taşıyacak’ iki kişi için yeşil pasaport alınmasına dair yardım isteniyor. Dinlemeler, yazışmalar ve Gergerlioğlu’nun telefonundan çıkan belgeler, iddianamenin temelini teşkil ediyor. Gergerlioğlu, ‘gayri resmi istihbarat çalışanlarından oluşan karmaşık bir ağı yönetmekle’ suçlanıyor.

“Abi kim, ne derseniz ortadan kaldırırım”

10 Eylül 2013 günü kaydedilen bir kayıtta ‘Elçin Bey’ olarak zikredilen bir kişinin sanık Ahmet Duran Yüksel tarafından, davanın baş sanığı Muhammed Taha Gergerlioğlu ile görüşmek için Adana’dan geldiği ifade edilerek 10 dakika dahi olsa mutlaka görüşmesi gerektiği dile getiriliyor.

Davanın Gergerlioğlu dışındaki diğer iki sanığı Ahmet Duran Yüksel ve Göksel Güler arasında geçen konuşmada ‘Elçin Bey’in görüşmeden sonraki düşüncesi hakkında “Memnun kaldı mı?” sorusuna “Uçuyor abi. Ne emir verirseniz yapar. Öl de öleyim diyor” cevabı veriliyor. Dinlenen kaydın devamında sanıklardan biri bu kişinin “Abi kim, ne derseniz ortadan kaldırırım” dediği konuşuluyor. Diğer sanık bunun üzerine “Bunları telefonda konuşmayın!” diye ikaz ediyor.

Bir diğer kayıtta da, Gergerlioğlu’nun ‘Münir Kocaman’ isimli biriyle konuştuğu ve bu kişinin Gergerlioğlu’na “Abi benim adıma olur mu?”  şeklinde bir soru yönelttiği duyuluyor. Gergerlioğlu’nun bu soruya cevap verirken‚ “Başbakanlık’tan aramışlardı şimdi kapattım” diyerek başlaması dikkat çekiyor.

Yeşil pasaportla casusluk mu yaptırıldı?

13 Eylül tarihli telefon kayıtlarında Muhammed Çetin isminde biri ile Gergerlioğlu arasındaki konuşmada Hacer ve Şirin isminde iki kişi için yeşil pasaport isteniyor. Dava iddianamesinde ismi, ‘Belçika’dan söz konusu üç sanığa yardım ediyor’ diye geçen Muhammed Çetin, “yakınım” dediği bu iki ismi Almanya’nın Essen kentindeki Anadolu Kadın Hareketi isimli dernek için istediğini söylüyor. Fakat bahsi geçen kişilerin ABD’de 8-9 ay kaldıktan sonra geleceklerini ve oradan da işlerinin yanı sıra haber taşıyacaklarını da dile getiriyor.

Kayıtlarda ortaya çıkan bilgilere göre, bu kişiler için belgeler hazırlatılarak Gergerlioğlu ile görüşmeleri için ısrarcı olunuyor. Muhammed Çetin daha sonra Hacer adlı kişiyi arayarak, “Seni benim yolladığımı söyle, fazla bir şey anlatma ona” diyerek tembihliyor. Daha sonraki kayıtta da Hacer adlı kişinin yeşil pasaport için esas ismini mi yoksa başka bir isim mi kullanacağı sorusuna ise Muhammed Çetin “Onu orada ayarlarsınız” cevabını veriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.