Almanya’da ‘hoşgörü ve din özgürlüğü’ gösterisi

Almanya’da ‘hoşgörü ve din özgürlüğü’ gösterisi

Almanya’nın başkenti Berlin’de bu akşam düzenlenecek sessiz ‘hoşgörü ve din özgürlüğü’ gösterisine Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel de katılacak. Paris’te meydana gelen terör saldırısı Müslümanlarla Hıristiyanları, Almanlarla göçmenleri birbirine yaklaştırdı. Göçmenlerle Almanla, Müslümanlarla Hıristiyanlar dünyaya açık ve hoşgörülü bir Almanya ile din ve fikir özgürlüğü için bu akşam tarihi Brandenburg Kapısı’nda buluşacak.

Almanya’daki Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) ile Berlin Türk Cemaati (TGB) bugün Berlin’de toplumun değişik kesimlerinden insanların katılımının beklendiği bir uyarı nöbeti düzenliyor. Uyarı nöbetine Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel’in yanı sıra Federal Parlamento ile Berlin Eyalet Parlamentosu’nda temsil edilen siyasi partilerin üst düzey yetkililerinin de katılması bekleniyor.

Uyarı nöbetine siyasi partilerin yanısıra Almanya’daki Yahudiler Merkez Konseyi (Zdj) ile Katolik ve Protestan kiliseleri de destek veriyor. ZMD ile TGB bu akşam gerçekleştirilecek uyarı nöbetine katılım çağrısı yaparak göçmenlere “Fransız halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu ailelerin acılarını paylaştığımızı dile getirmek istiyoruz.” diye seslendi ve basına dağıtılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Terör eylemlerin savunması olamaz. Bu bizim özgürlükçü toplumumuz için düşmanca ve insan hayatını hakir gören bir saldırıdır. Bu eylem ile Peygamberimizin intikamı alınmamıştır; inancımıza ihanet edilmiş ve İslami prensiplerimiz kirletilmiştir. Toplumumuzun sadece kin ve nifak ekmek isteyen aşırılar tarafından bölünüp parçalanmasına müsaade etmeyeceğiz. Şimdi İslam düşmanı ve ırkçı sloganlar atanlar; aşırıları, kundakçıları ve teröristleri destekliyor olacaktır.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.