Almanya ve İngiltere elçiliklerini kapatıyor

Almanya ve İngiltere elçiliklerini kapatıyor

Almanya ve İngiltere Türkiye’deki diplomatik misyonlarını güvenlik gerekçesiyle kapatıyor.
Almanya’da yayımlanan Bild gazetesi, ‘olası bir saldırı tehdidi nedeniyle’ Türkiye’deki büyükelçilik, konsolosluk ve İstanbul’daki Özel Alman Lisesi’nin geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Gazete, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na diplomatik misyonlara Kurban Bayramı tatili sırasında saldırı olabileceğine dair “söylentiler” ulaştığını ve temsilcilikler ile okulun “güvenlik nedeniyle” kapatıldığını yazdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise habere yorum yapmadı ancak Türkiye’deki diplomatik temsilcilikler ve okulun bayram tatili boyunca kapalı olduğunu belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı ülkelere seyahat konularında uyarılarını yayınladığı sayfasında, Türkiye’deki büyükelçiliğin 16 Eylül Cuma günü güvenlik gerekçesiyle kapalı olacağı duyuruldu. Büyükelçiliği kapatma kararı alınmasına neden olan konuyla ilgili ise detaylı bilgi verilmiyor.

İngiltere bir süredir vatandaşlarına Türkiye’nin sınır bölgelerinde seyahat etmemeleri ve bazı illere de çok gerekmedikçe gitmemelerini tavsiye ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.