Almanya kuş gribine karşı alarma geçti

Almanya kuş gribine karşı alarma geçti

Almanya’nın Mecklenburg Vorpommern eyaleti ile İngiltere ve Hollanda’da ortaya çıkan son derece bulaşıcı olan H5N8 adlı kuş gribi virüsü Avrupa’da büyük tedirginlik oluşturdu. Almanya’da özellikle en fazla kümes hayvanı besiciliği yapılan Aşağı Saskonya’da çiftçiler alarma geçti. Eyalette 100 milyona yakın kümes hayvanı bulunduğunu belirten yetkililer besicilere kuş gribine karşı çok dikkatli olmaları konusunda tavsiyede bulundular.

Aşağı Saksonya Tarım Bakanı Christian Meyer ise NDR’e yaptığı açıklamada kümes hayvanlarının henüz kapalı mekanda tutulma mecburiyetine ihtiyaç duyulmadığına vurgu yaparak besicilerin önlemler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

H5N8 kuş gribi virüsünün Asya’dan Avrupa’ya yaban kazları vasıtasıyla geldiği tahmin ediliyor. Bu tahmine Mecklenburg Vorpommern’de bulunan Friedrich-Loeffler Enstitüsü’de (FLI) katılırken, Aşağı Saksonya Tarım Bakanlığı virüsün yaban kuşlarıyla birlikte bulaştığının ispatlanmadığını belirtti. Kuş gribi Hollanda’da besiciliğin kapalı alanda yapıldığı çiftlikte ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.