“Alman istihbaratı Esed’in kimyasal silah kullanmak istediğini biliyordu”

“Alman istihbaratı Esed’in kimyasal silah kullanmak istediğini biliyordu”

Bild am Sonntag gazetesi, Akdeniz’de görev yapan ve Suriye tarafındaki haberleşme trafiğini dinleyen Alman Deniz Kuvvetleri’ne ait Oker gemisinin, Esed komutanlarının kimyasal silah kullanma taleplerini dinlediğini iddia etti. Alman ihtihbaratına göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in komutanları dört aydır kimyasal silah kullanmak istiyordu.

Ancak talepleri Esed her seferinde geri çevirmiş. Haberde 21 Ağustos’ta kullanılan ve yaklaşık 1500 insanın hayatına mal olan kimyasal silahların da muhtemelen Esed´in bilgisi dışında kullanılmış olabileceği kaydedildi.

Bu arada dış istihbarattan sorumlu BND’nin başkanı Gerhard Schindler’in geçen hafta Salı günü Federal Meclis´in savunma komisyonunun gizli toplantısında Suriye´deki savaşın daha uzun sürebileceğini söylediği kaydedildi.

Toplantıda, “Bu savaş daha uzun yıllar sürebilir.” dediği aktarılan Schindler’in, Esed’in dayandığı Nusayriler için Şam’ın, İkinci Dünya Savaşı´nda Stalingrad´ın Ruslar için sahip olduğu öneme sahip olduğunu ve kolay kolay gözden çıkarmayacaklarını kaydettiği belirtildi.

Öte yandan Alman Ordusu’nun sorumlu isimlerinden Volker Wieker’in ise Esed’e karşı mücadele eden gruplar arasında Özgür Suriye Ordusu’nun eski önemini kaybettiği ve el Kaide gibi radikal örgütlerin ön plana çıktığını kaydettiği bildirildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.