Alman ıslahevinde işkence skandalı

Alman ıslahevinde işkence skandalı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki en modern ıslahevinde yaşanan taciz ve korku vakaları gündeme oturdu. Wuppertal Ronsdorf’da bulunan ıslahevinde gerçekleşen olayları mahkeme raporları ve Adalet Bakanlığı da doğruluyor. KRV Ana Muhalefet Meclis Grubu ise hapishane ve ıslahevlerinde bu gibi olayların çok daha sık yaşandığını ileri sürüyor.

Bild gazetesinin haberine göre, henüz dört yıllık bir mazisi olan ve örnek olarak gösterilen ıslahevinde 18 Aralık tarihinde mahkumlar arasında kart oyununu kaybeden bir şahsın çıplak vücudu hücrede ayakkabı bağcıkları ile kırbaçlandı. Yine ıslahevinin raporuna göre, 16 Aralık tarihinde bir mahkum iki gün boyunca intihar girişimini gizlemek için boynunda havlu ile gezdi. Bu havlu iki gün sonra mahkumdan zorla alındıktan sonra işkencelere dayanamadığı için intihara teşebbüs ettiği anlaşıldı.

Diğer bir mahkumunda tartaklanma ve tecavüze uğrama endişesi ile hücresini terk etmekten korktuğu ve günlerce buradan çıkmadığı raporlarda yer alıyor. Hristiyan Demokratlar Meclis Grubu Asbaşkanı Peter Biesenbach’a göre hapishanedeki durumlar çok gizli tutulmaya çalışılıyor ve olanlar örtülmeye çalışılıyor. Biesenbach bu gibi vakaların sanıldığından daha çok yaşandığını düşünüyor. İddiaya göre mahkum gençler şikayetleri sıklıkla dile getirmesine rağmen ıslahevi görevlileri duyarsız ve yetersiz kalıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.