Alman Dışişleri: Gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez

Alman Dışişleri: Gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez

Almanya  Federal Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’de medyaya ve medya temsilcilerine karşı alınan hukuki ve polis tedbirlerinin daha da arttığını çok dikkatle ve endişeyle gözlemliyoruz. Basın ve düşünce özgürlüğüne siyasi sebeplerden dolayı yapılan her türlü kısıtlamalar kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Dijital yayıncılık platformu Digiturk’ün, özgür televizyon kanallarına yönelik sansürüne Alman hükümeti tarafından sert tepki gösterildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı, “Basın ve düşünce özgürlüğüne siyasi sebeplerden dolayı yapılan her türlü kısıtlamalar kabul edilemez” çıkışında bulundu. Muhalif televizyon kanallarının yayın listesinden çıkartılmasının nasıl değerlendirildiği ile ilgili soruyu cevaplandıran Dışişleri Bakanlığı’nda bir sözcü, “Türkiye’de medyaya ve medya temsilcilerine karşı alınan hukuki ve polis tedbirlerinin daha da arttığını çok dikkatle ve endişeyle gözlemliyoruz. Basın ve düşünce özgürlüğüne siyasi sebeplerden dolayı yapılan her türlü kısıtlamalar kabul edilemez. Bu konuda çok sayıdaki sesin de kararlı şekilde eleştiriler dile getirdiğini görüyoruz” diye konuştu.

Açıklamalarının devamında düşünce ve basın özgürlüğüne yönelik müdahalelerin kabul edilemeyeceğinin altını çizen Bakanlık Sözcüsü, “Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin iç siyasetindeki gelişmeleri büyük dikkatle takip etmektedir. Düşünce ve basın özgürlüğü işleyen demokrasinin önemli bir bölümüdür. Özellikle de tekrarlanan erken genel seçimler öncesi bu seçimlere katılan tüm siyasi partilerin kendi siyasi düşüncelerini sunacak imkânlara sahip olmaları zorunludur” şeklinde konuştu.

Sözcü şöyle devam etti: “Temel hak ve özgürlüklerin korunmasının zorunluluğu, Türkiye ile yürütülen siyasi diyalogların güçlü bir parçasını oluşturmaktadır. Bu diyaloglar kapsamında Federal Dışişleri Bakanlığı, düzenli biçimde ve kesin olarak basın ve düşünce özgürlüğünün iyileştirilmesi için çaba harcamaktadır”

İLK KEZ DÜZENLENECEK ALMANYA-TÜRKİYE KONSÜLTASYON GÖRÜŞMELERİNDE KONU GÜNDEME GETİRİLEBİLİR

Bu arada 2016’da düzenlenecek 1. Almanya-Türkiye hükümetler arası Konsültasyon görüşmelerinde de Digiturk skandalı gündeme getirilebilir. Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bunun olabileceğinin ilk işaretini şöyle verdi: “Sizi temin ederiz ki, Türkiye’de cereyan eden iç siyasetle ilgili durumu durmaksızın gözlemlemeye devam edecek ve icabında Türk partnerlerimizle uygun olan bir düzlemde bir araya geldiğimizde bu konuyu gündeme getireceğiz”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.