AKP yurtdışındaki cemaat okullarına karşı harekete geçti

AKP yurtdışındaki cemaat okullarına karşı harekete geçti

Yurtiçinde cemaat okullarını peşpeşe mühürleyerek kapatan AKP, cemaatin yurt dışındaki okullarına da el koymak için harekete geçti.

Yurtdışında ‘Türk okulları’ olarak da adlandırılan okullara el konulması için bir süre önce AKP tarafından kurdurulan Maarif Vakfı, bu çerçevedeki çalışmalarında son aşamaya geldi.

Yurtdışında yeni okullar açmayı da planlayan vakıf, ilk olarak cemaate ait okulları satın alma ve devralma yoluna gidecek. Cemaat okulları satmazsa yada devretmezse, okul lisanslarının iptal edilmesi yoluna gidilecek ve Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlanacak.

Bu plana göre; lisansların iptal edilmesi aşamasında Büyükelçilikler devreye sokulacak. Okullara özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde Türk büyükelçilikleri aracılığıyla ruhsat verildiği gerekçe gösterilerek, lisansları iptal edilecek.

Okullara el konulması aşamasında daha önce Gülen’in iadesi için anlaşılan Amsterdam & Partners adlı hukuk bürosunun devreye sokulduğu belirtiliyor. Bu yöndeki çalışma daha önce de basına yansımıştı.

AKP’nin bu planını yurtdışında hayata geçirmesi oldukça zor görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışı ziyaretlerinin tamamında görüştüğü ülke liderlerinden Türk okullarının kapatılmasını talep etmiş ancak bu talebine bir iki ülke dışında kimse sıcak bakmamıştı. Hatta birçok ülkenin devlet başkanı bu okulların etkinliklerine katılarak açıktan destek vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.