Afganistan’da basın çalışanlarına intihar saldırısı

Afganistan’da basın çalışanlarına intihar saldırısı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de özel Tolo televizyonu ve Kabora Prodüksiyon şirketinin bünyesinde olduğu Moby Group çalışanlarını taşıyan minibüs intihar saldırısının hedefi oldu.

Rusya Büyükelçiliği yakınındaki Darul Aman caddesinde düzenlenen saldırıda 3’ü kadın 7 kişi hayatını kaybederken, 2’si kadın toplam 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kabil Cinayet Araştırma Başkanı Freydün Ubeydi olay yerinde basına yaptığı açıklamada, intihar saldırısının Moby Group çalışanlarına düzenlendiğini ifade ederken 3’ü kadın 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 2’sı kadın 25 kişinin ise yaralandığını doğruladı.

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Abdullah ve Eski Cumhurbaşkanı Hamit Karzai medya mensuplarına düzenlenen saldırının insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek saldırıyı kınadı.

Saldırıyı şu ana kadar herhangi bir grup üstlenmedi. Fakat Taliban’ın 28 Eylül’de kuzeydeki Kunduz kentini ele geçirmesinin ve örgütün kentten 5 gün sonra çekilmesinin ardından Tolo televizyonu, Taliban militanlarının Kunduz Üniversitesi’nin kız pansiyonunda öğrencilere tecavüz ettiğinine dair bir haber yayınlamıştı. Yayının ardından Taliban militanları, ABD ve Batı’ya hizmet etmekle suçladıkları Tolo TV’yi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.